Nejlepší dančí guláš

Nejlepší dančí guláš
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Doba vaření
    3 hodiny
  • Porce
    6
  • Ready In
    3 hod. 30 min.

Jste milovníky zvěřiny? Tak doporučuji vyzkoušet pikantní guláš z daňka.

Nejlepší dančí guláš je výborný zvěřinový guláš s výtečně měkkým masem, ke kterému podáváme jako přílohu houskový nebo bramborový knedlík, těstoviny nebo jen chléb.

Suroviny – Nejlepší dančí guláš

  • Maso dančí – 1kg
  • Cibule – 6ks velké
  • Česnek – 6 stroužků
  • Sádlo / olej – 2 lžíce
  • Rajský protlak – 2 lžíce
  • Paprika sladká – 1 lžíce
  • Vývar nebo voda – na podlití
  • Promnutá majoránka – 2 lžíce
  • Chilli paprička – dle chuti
  • Kmín mletý – 2 lžičky
  • Sůl a pepř – dle chuti

Postup přípravy – Guláš ze zvěřiny

  • Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na sádle či oleji orestujeme dozlatova.
  • Mezitím omyjeme maso a nakrájíme na větší kostky, jak má kdo rád. Nakrájené maso přidáme k cibuli a orestujeme ze všech stran.
  • Až se nám maso orestuje, přidáme rajský protlak, sladkou papriku, chilli papričku, promnutou majoránku, kmín, sůl a pepř. Důkladně  promícháme a necháme chvilku prohřát, aby nezhořkla paprika.
  • Zalijeme vývarem nebo vodou a dáme dusit na mírném plameni na cca 2 a půl hodiny.
  • Když je maso měkké, přidáme prolisovaný česnek, dochutíme solí, pepřem, případně chilli a ještě necháme chvilku prohřát.
  • Guláš nemusíme zahušťovat jíškou, postačí rozvařený cibulový základ.
  • Jako přílohu podáváme kynutý či bramborový knedlík, rýži, těstoviny nebo chléb.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Nejlepší dančí guláš

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • VW.1.8

      Top!

    • Martin

      Můj první pokus o dančí guláš a byl výborný.

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..